Rijkswaterstaat - Digital Twin Maeslantkering
Een Digital Twin-prototype is ontwikkeld voor de Maeslantkering, een stormvloedkering in de Nieuwe Waterweg, dicht bij Rotterdam. De Digital Twin is ontworpen op basis van onderzoek binnen Rijkswaterstaat, de gebruikersinterface is gebouwd in Unity en verschillende rekenmodellen zijn verbonden met Python-scripts.
Het prototype is ontwikkeld namens Aveco de Bondt en DiTTo Engineering, door gebruik te maken van Unity voor de UI en visualisatie aspecten en Python voor de reken modellen.
TU Delft - Engineering Doctorate onderzoek
Een EngD is een graad die wordt toegekend op basis van geavanceerde studie en een praktisch project in de techniek of toegepaste wetenschap voor het oplossen van problemen in de industrie.
Het EngD-programma duurt 2 jaar, waarvan het onderwerp in dit geval het onderzoeken was van de mogelijke toepassingsdoeleinden van een Digital Twin voor een stormvloedkering. Om de toepassingen te onderzoeken, werd als testgeval een eerste versie van een Digital Twin van de Maeslantkering gebouwd en getest met potentiële gebruikers.
Datagedreven Asset Management voor Efficiëntie en Betrouwbaarheid
Dit project richt zich op het optimaliseren van asset management van grote risicovolle installaties zoals pompen in gemalen en stormvloedkeringen, of warmtepompen en luchtbehandelingskasten in ziekenhuizen door slim gebruik van data. Met voorspellings-modellen zoals ARIMA en SARIMA kunnen we prestaties en onderhoudsbehoeften nauwkeurig voorspellen, wat efficiëntere planning en minder onverwachte storingen mogelijk maakt.
Daarnaast gebruiken we anomaly detection-technieken, zoals Isolation Forest, om afwijkingen in de prestaties snel te signaleren. Dit maakt preventief onderhoud mogelijk, verlengt de levensduur van assets en verhoogt hun beschikbaarheid. Onze innovatieve aanpak helpt bedrijven om hun installaties efficiënter en betrouwbaarder te beheren.